Aktualności

Gault & Millau 2017

27 listopada ukazała się już trzecia edycja polskiej wersji prestiżowego przewodnika gastronomicznego Gault & Milleau. W tym roku dostaliśmy 11,5 pkt (o pół więcej niż w zeszłym roku) i wyróżnienie 1 czapki. 

Czytaj dalej

TripAdvisor2016

Miło nam poinformować, że podobnie jak w latach ubiegłych i w tym roku otrzymaliśmy certyfikat jakości serwisu TripAdvisor.

Serdecznie zapraszamy do dodawania recenzji na temat naszej restauracji na stronie:

Czytaj dalej

Sesja zdjęciowa

Zwieńczeniem grudniowego remontu była zorganizowana przez dziewczyny ze StudioLoko (http://studioloko.pl/) sesja zdjęciowa.

Poniżej pierwsze jej efekty, wkrótce więcej fotografii.
Zdjęcia autorstwa Magdalena Płoszaj.

Czytaj dalej

I po remoncie...

Łatwo nie było ale udało się zakończyć remont zgodnie z planem - od pierwszego stycznia już intensywnie pracujemy.

Czytaj dalej

Napisali o nas...

O naszej małej metamorfozie napisano na portalu horecanet.pl

 

Czytaj dalej

Remont

Powoli finiszujemy z remontem. Wygląda na to, że powinno się udać skończyć zgodnie z planem i pierwszego stycznia otworzyć.

Czytaj dalej

Moodboard

Remont w trakcie, prace postępują mniej więcej zgodnie z planem. Do zdjęć się jeszcze wprawdzie nic nie nadaję więc może na razie tzw. Moodboard - plansza pokazująca inspiracje, którymi będziemy się kierować przy wystroju wnętrza.

Czytaj dalej

Gault & Millau 2016

30 listopada ukazała się druga edycja polskiej edycji prestiżowego przewodnika gastronomicznego Gault & Milleau. Nasza szefowa kuchni Hanna Dmochowska została zaproszona na uroczystą galę z tej okazji. Podobnie jak w zeszłym roku otrzymaliśmy 11 punktów i wyróżnienie 1 czapką. 

Czytaj dalej

Gęsina i fondant czekoladowy

Jesienią już tradycyjnie wzbogacamy naszą kartę o gęsinę. Poza oferowanym zwykle carpaccio z półgęska mamy teraz w karcie pieczoną pierś z gęsi z puree ziemniaczanym i sosem z wiśni. Gęś jest przy tym nie byle jaka, tylko rozmarynowa i pochodzi z ekologicznej hodowli gęsi w Dębogórzu.

Czytaj dalej

Bankiet na Zamku w Malborku

Pod koniec września mieliśmy przyjemność przygotowywać catering na VIII Forum Turystyczne Państw Bałtyckich w Gdańsku na Ołowiance i Krajowe Obchody Światowego Dnia Turystyki na zamku w Malborku na 250 osób. Obie imprezy organizowane były przez Urząd Marszałkowski i Ministerstwo Turystyki.  

Czytaj dalej