Aktualności

Gęsina i fondant czekoladowy

Jesienią już tradycyjnie wzbogacamy naszą kartę o gęsinę. Poza oferowanym zwykle carpaccio z półgęska mamy teraz w karcie pieczoną pierś z gęsi z puree ziemniaczanym i sosem z wiśni. Gęś jest przy tym nie byle jaka, tylko rozmarynowa i pochodzi z ekologicznej hodowli gęsi w Dębogórzu.

Czytaj dalej

Bankiet na Zamku w Malborku

Pod koniec września mieliśmy przyjemność przygotowywać catering na VIII Forum Turystyczne Państw Bałtyckich w Gdańsku na Ołowiance i Krajowe Obchody Światowego Dnia Turystyki na zamku w Malborku na 250 osób. Obie imprezy organizowane były przez Urząd Marszałkowski i Ministerstwo Turystyki.  

Czytaj dalej

TripAdvisor

 

Serwis TripAdvisor ma ogromną przyjemność przyznać obiektowi Restauracja Ewa Zaprasza certyfikat jakości roku 2015. To osiągnięcie jest konsekwencją stałego otrzymywania niezwykle pochlebnych recenzji w serwisie TripAdvisor.

Przy okazji zachęcamy do dodawania opinii na nasz temat na tym portalu.

Opinie można umieszczać tutaj.

Czytaj dalej

Gault & Millau 2015

30 listopada nasza szefowa kuchni Hanna Dmochowska została zaproszona na uroczystą galę z okazji premiery polskiej edycji międzynarodowego, prestiżowego przewodnika Gault & Millau. Nasza restauracja została w nim wyróżniona 11 punktami i 1 czapką. 

Czytaj dalej

Angielska wersja serwisu

Wykorzystując nieco spokojniejszy okres w restauracji i cateringu udało się nam w końcu uruchomić angielską wersję strony internetowej

Czytaj dalej

Poland 100 Best Restaurants

Miło nam poinformować, że nasza restauracja znalazła się wśród laureatów rankingu Poland 100 Best Restaurants. Otrzymaliśmy nagrodę Best Of Award Of Excellence - dwa widelce. Dziękujemy za wszystkie głosy.

Czytaj dalej

Magda Gessler - Poziomka

Miło nam poinformować, że nasza restauracja znalazła się w przewodniku Magdy Gessler "101 najelpszych restauracji i hoteli w Polsce - przewodnik 2014/2015" Otrzymaliśmy w nim wyróżnienie oznaczone jedną poziomką.

Czytaj dalej

Nowości w menu

Na długi weekend majowy mamy sporo zmian w karcie.
Rozpoczynamy sezon na szparagi - proponujemy grillowane szparagi z boczkiem i jajkiem, zupę szparagową i szparagi zawijane w pierś z kurczaka i boczek...

Czytaj dalej

Nowe zdjęcia

Z okazji pojawienia się naszej restauracji w rankingu Poland 100 Best Restaurants urządziliśmy małą foto sesję. Potrawy przygotowała szefowa kuchni – Hanna Dmochowska i Magda Krzemińska. Wszystkie zdjęcia autorstwa Piotra Kanigowskiego

Czytaj dalej

Mamy 1000 lajków

Mamy już ponad 1000 osób lubiących nas na Facebooku ;-)

Czytaj dalej