Aktualności

I po remoncie...

Łatwo nie było ale udało się zakończyć remont zgodnie z planem - od pierwszego stycznia już intensywnie pracujemy.

Czytaj dalej

Napisali o nas...

O naszej małej metamorfozie napisano na portalu horecanet.pl

 

Czytaj dalej

Remont

Powoli finiszujemy z remontem. Wygląda na to, że powinno się udać skończyć zgodnie z planem i pierwszego stycznia otworzyć.

Czytaj dalej

Moodboard

Remont w trakcie, prace postępują mniej więcej zgodnie z planem. Do zdjęć się jeszcze wprawdzie nic nie nadaję więc może na razie tzw. Moodboard - plansza pokazująca inspiracje, którymi będziemy się kierować przy wystroju wnętrza.

Czytaj dalej

Gault & Millau 2016

30 listopada ukazała się druga edycja polskiej edycji prestiżowego przewodnika gastronomicznego Gault & Milleau. Nasza szefowa kuchni Hanna Dmochowska została zaproszona na uroczystą galę z tej okazji. Podobnie jak w zeszłym roku otrzymaliśmy 11 punktów i wyróżnienie 1 czapką. 

Czytaj dalej

Gęsina i fondant czekoladowy

Jesienią już tradycyjnie wzbogacamy naszą kartę o gęsinę. Poza oferowanym zwykle carpaccio z półgęska mamy teraz w karcie pieczoną pierś z gęsi z puree ziemniaczanym i sosem z wiśni. Gęś jest przy tym nie byle jaka, tylko rozmarynowa i pochodzi z ekologicznej hodowli gęsi w Dębogórzu.

Czytaj dalej

Bankiet na Zamku w Malborku

Pod koniec września mieliśmy przyjemność przygotowywać catering na VIII Forum Turystyczne Państw Bałtyckich w Gdańsku na Ołowiance i Krajowe Obchody Światowego Dnia Turystyki na zamku w Malborku na 250 osób. Obie imprezy organizowane były przez Urząd Marszałkowski i Ministerstwo Turystyki.  

Czytaj dalej

TripAdvisor

 

Serwis TripAdvisor ma ogromną przyjemność przyznać obiektowi Restauracja Ewa Zaprasza certyfikat jakości roku 2015. To osiągnięcie jest konsekwencją stałego otrzymywania niezwykle pochlebnych recenzji w serwisie TripAdvisor.

Przy okazji zachęcamy do dodawania opinii na nasz temat na tym portalu.

Opinie można umieszczać tutaj.

Czytaj dalej

Gault & Millau 2015

30 listopada nasza szefowa kuchni Hanna Dmochowska została zaproszona na uroczystą galę z okazji premiery polskiej edycji międzynarodowego, prestiżowego przewodnika Gault & Millau. Nasza restauracja została w nim wyróżniona 11 punktami i 1 czapką. 

Czytaj dalej

Angielska wersja serwisu

Wykorzystując nieco spokojniejszy okres w restauracji i cateringu udało się nam w końcu uruchomić angielską wersję strony internetowej

Czytaj dalej